Grote stappen genomen in zoekmachine optimalisatie

16
Jan
door:

real-estate-google-seoVerbeterde vindbaarheid

Expotis heeft een aantal grote stappen genomen in de zoekmachine optimalisatie (SEO). De website van uw makelaardij wordt nu nog beter vindbaar voor Google en andere zoekmachines.

Meer geïndexeerde pagina's door url-rewriting

Het belangrijkste wat we verbeterd hebben is dat alle pagina's van uw website een eigen unieke (statische) url krijgen. Wat betekent dat? Het betekent we voortaan geen dynamische url's (links) meer gebruiken zoals
www.uwsite.com/page.php?id=231&cat=78
maar dat al uw pagina's hun eigen unieke statische url krijgen in de vorm
www.uwsite.com/nieuwsberichten/kom-naar-onze-open-dag/.

Dynamische url's zijn niet alleen voor u lastig leesbaar, maar ook voor zoekmachines zoals Google! Dergelijke dynamische pagina's worden door Google meestal veel minder vaak geïndexeerd. In het ergste geval worden zelfs al uw product-, object- of nieuwspagina's helemaal niet geïndexeerd. Toch werken veel webdesigners nog vaak met deze dynamische pagina's en hetzelfde geldt overigens voor veel populaire pakketten zoals Joomla.

Expotis Websolutions zorgt ervoor dat al uw product-, object- en nieuwspagina's statische url's hebben. Hiertoe passen wij automatische 'url rewriting' toe. Het aantal door Google geïndexeerde pagina's wordt hiermee drastisch verhoogt, wat vervolgens weer een positieve invloed heeft op de ranking van uw site in de zoekresultaten.

Automatisch genereren van een sitemap xml

Telkens wanneer u een nieuwe pagina toevoegt aan de website, zorgen de systemen van Expotis ervoor dat er automatisch een vernieuwde sitemap xml wordt gegenereerd. Dit sitemap bestandje vertelt Google welke pagina's uw website bevat en hun relatieve importantie. Dat helpt weer om uw site beter te laten indexeren. Het genereren gaat geheel automatisch en zonder dat u er erg in heeft.

Image filenaam en image-tag

Afbeeldingen krijgen voortaan een 'SEO-vriendelijke' bestandsnaam. In de nieuwe versie van het CMS kun je de afbeeldingen  een slimme bestandsnaam geven én een slimme image-tag meegeven. Ook dit helpt weer een beetje om de ranking van uw website op te schroeven.

Nette, gevalideerde HTML

We gebruiken alleen nog maar nette XHTML code en gebruiken de officiële W3C validator om de code van de website te valideren. Dit is belangrijker dan je misschien denkt: nette correcte code zorgt er ook voor dat websites beter geïndexeerd kunnen worden door Google.

We zullen steeds blijven werken aan verbeteringen op het gebied van SEO!